HOME AGENDA MEEDOEN EDUCATIE VACATURES IN DE WIJK
VERHUUR OVER LAAKTHEATER CONTACT

MESOPOTAMIë FESTIVAL 3E EDITIE

Afbeelding

Het Mesopotamië Festival is een dag vol Arabische poëzie, films, muziek en eten. Samen met het publiek wordt een gesprek gevoerd over de thema’s rechten van minderheden, vrouwenrechten, tolerantie en diversiteit.

Mesopotamië  is het gebied rond de rivieren Tigris en Eufraat. Het vormt het kerngebied van de huidige staat Irak en het noordoosten van het huidige Syrië. Dit gebied is al sinds de Oudheid een bakermat voor kunst en wetenschap en een inspiratie voor vele internationale kunstenaars. Op dit festival vindt je een prachtig overzicht van oude en hedendaagse teksten en (filmische) verhalen. 

Geniet op het Mesopotamië Festival van de (dicht) kunst van onder andere Lina Kreidieh (Libanon), Hussein Nhaba (Irak), Sana Ghailan (Marokko), Khazal al Maijdi (Irak-NL), Carlos Trafic (Argentinië), Yolanda Castaño (Spanje),  Nelly Lausberg (Den Haag), Lourdes de Abajo (Spanje), Mohamed Abid (Marokko), Abdul Hadi Sadoun (Irak-Spanje), Pedro Enríquez (spain), Hilal Kuta (Irak- Duitsland), Cees van der Meer (Den Haag), Evin Shikaky (Syria- Duitsland), Yolanda Castaño (Spanje), Lourdes de Abajo (Spanje), Mohamed Abid (Marokko), Abdul Hadi Sadoun (Irak-Spanje), Imen Mahfoudhi (Irak-Den Haag). 

De start van het festival is om 12.00 met een boekenmarkt waarin en de opening van een expositie van Addou Dahdouh. Vanaf 13.00 tot 16.00 zijn er diverse boekpresentaties door de verschillende uitgeverijen. Daarna is er om 16.00 uur de openingsfilm ‘Taxi Anahit’ van Kia Aziz, gevolgd door een nabespreking. Vanaf 17.00 uur vertonen we internationale korte films. 

Waar nodig worden de programmaonderdelen voorzien van Nederlandse of Engelse vertaling.

De gehele dag is bedoeld om mensen via kunst een stem te geven en te inspireren hun stem te laten horen. Na elk programma is er ruimte voor een dialoog met het publiek. Voorafgaande aan het festival is een (internationale) oproep gedaan aan amateurfilmmakers om een film op te sturen voor een filmwedstrijd, bedoeld om jongeren een podium te geven en te stimuleren films te maken. Deze oproep heeft 200 films opgeleverd van jongeren uit de hele wereld. Er zijn acht Marokkaanse en tien Irakese films geselecteerd waaruit het publiek tijdens het festival een winnaar uit zal kiezen. Vorig jaar trok het festival 150 bezoekers.

bericht delen

Leeftijd: AL

TE ZIEN OP

VR 13 SEP / 12.00 U

ZA 14 SEP / 17.00 U

GA JE MET ME MEE?

VERSTUUR

Grote parade 100% Molenwijk

ZA 28 SEP / 11.00 UUR

Afbeelding

Doorgeef theaterkaartje

Doorgeef Theaterkaartjes

Schenk een kaartje aan een gezin met een laag inkomen. Want cultuur is voor iedereen. Hoe het werkt?Lees hier verder

Laaktheater © website door de ontwerpvloot en Zite Media