
Iedereen krijgt er mee te maken: de dood. Maar we praten er bijna nooit écht over. Wat gebeurt er als iemand overlijdt? Is er iets na de dood? En als dat zo is… wat betekent dat voor hoe je vandaag leeft? Tijdens deze speciale Chai met Monique gaan we hierover in gesprek.
We gebruiken de oude Hindoewijsheid uit de Garuda Purana, een spirituele tekst die vertelt wat er met de ziel gebeurt na het overlijden — en waarom jouw keuzes in dit leven ertoe doen. Maar het gaat niet alleen over geloof.
Het gaat over vragen die we allemaal wel eens hebben, maar zelden durven stellen. Zeker als je iemand hebt verloren, zelf door een zware tijd bent gegaan, of gewoon even stil wilt staan bij wat écht belangrijk is in het leven.
Aan tafel zitten o.a.: – Een spiritueel leraar – Een rouwbegeleider – Iemand die bijna dood was – Iemand die net een dierbare is verloren Verwacht echte verhalen, herkenbare emoties en ruimte om zelf mee te praten of gewoon te luisteren. En natuurlijk een warme kop chai.
Deze avond is voor jou als je soms denkt: er moet toch meer zijn dan dit? Gun jezelf een moment van rust, diepgang en verbinding.
Wees er op tijd bij – vol is vol.
Het is tijd om stil te staan bij overtuigingen en tradities en ze kritisch tegen het licht van de huidige tijdgeest aan te houden. Kom luisteren, deel je ervaringen en laat je inspireren. Want alleen samen kunnen we bouwen aan een inclusieve toekomst.
Wees erbij en maak het verschil!
Toegang is gratis, maar de impact is onbetaalbaar.
De culturele talkshow Chai met Monique staat voor het bespreekbaar maken van een steeds wisselend maatschappelijk thema binnen de Hindostaanse cultuur. Maar daarnaast willen we de Hindostaanse cultuur vieren en hopen we deze door te geven aan de toekomstige generaties. Onze cultuur kent talloze tradities om de levensloop te vieren en verschillende uitingen als dans, muziek, theater en film. Variërend van tradities rondom geboorte tot dood en van klassieke muziek tot Bollywood liedjes.
Deze reeks culturele talkshows zijn tot stand gekomen met onze gastprogrammeur Siska Bhairosingh en St. Sia.
SIA Projects staat voor het leggen van verbinding tussen ouderen en jongeren onderling en met elkaar, het bijdragen aan het welzijn van ouderen en jongeren door het stimuleren van de ontwikkeling en het behoud van de Hindustaanse cultuur en tradities. Ook is het een belangrijk doel om de sociale omgang en participatie onderling te verbeteren en te bevorderen.

Contactgegevens Laaktheater
Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag
070 393 33 48
info@laaktheater.nl